Naar het VMBO

Naar het VMBO

Naar de brugklas?

Voor kinderen is dat een grote stap en ook voor ouders is het spannend dat hun kind naar het voortgezet onderwijs gaat. Op het Werkman VMBO doen we er alles aan om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen. Kennismaken met onze school kan op verschillende manieren. Op onze website, op de website van Openbaar Onderwijs Groningen en de site van de Scholenmarkt is hierover meer informatie te vinden.


Aansluiting op het vmbo

Het Werkman VMBO is een Daltonschool. We werken dus volgens de principes van Dalton. De aansluiting met de basisschool is goed, ook voor leerlingen die niet eerder op een Daltonschool hebben gezeten.

Voorlichtingsactiviteiten

Ben je nieuwsgierig naar onze school, leuk! We hebben verschillende activiteiten gepland, zodat je een kijkje kan komen nemen op onze school of meer informatie kunt krijgen.

Doe-middag

Op onderstaabnde data kun je al kennismaken met onze school. Alle basisscholen in de wijken om de school heen zijn benaderd om mee te doen met de doe-middag. Deze middag is bedoeld voor kinderen in de groepen 8 om kennis te maken met onze school en met het Voortgezet Onderwijs. Klik hier om aan te melden voor de doe-middag.

  • woensdag 11 oktober: doe-middag 13.30-15.30

  • dinsdag 14 november: doe-middag (14.00-16:00)
  • woensdag 17 januari: doe-middag (13.30-15.30)
  • dinsdag 6 februari: doe-middag (14.00-16:00)

 

Scholenmarkt
Op 6 en 7 november stonder wij op de scholenmarkt in de Euroborg. Je kkon dan al meer informatie krijgen over onze school en over ons onderwijs. Leuk als we elkaar daar konden ontmoeten. Aanmelden kan via: scholenmarkt

Voorlichtingsavonden
In november starten we met de voorlichtingsavonden. Als Werkman VMBO komen wij voorlichtingen geven op drie gastlocaties; het Stadslyceum, Harens Lyceum, Kamerlingh Onnes en natuurlijk op onze eigen school, het Werkman VMBO. De voorlichting op het Werkman VMBO is op 24 november. Kom langs, want het is een eerste mogelijkheid om de school van binnen te zien. Op 23 november staan wij op het Kamerlingh Onnes.

17.30 - 18.00     Inloop
18.00 - 18.40     Ronde 1
18.50 - 19.30     Ronde 2
19.40 - 20.20     Ronde 3

Open dag
Op woensdag 31 januari tussen 16.30 - 20.30 uur en woensdag 14 februari tussen 15:00-18:00 is de open dag. Je kunt dan leuke activiteiten doen en de school echt in bedrijf zien. Kom samen met je ouders om een goede indruk te krijgen van de school. 

 

We hopen je op één en misschien wel meerdere momenten te zien.

Neem een kijkje bij ons op school!