Naar het VMBO

Naar het VMBO

Naar de brugklas?

Voor kinderen is dat een grote stap en ook voor ouders is het spannend dat hun kind naar het voortgezet onderwijs gaat. Op het Werkman VMBO doen we er alles aan om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen. Kennismaken met onze school kan op verschillende manieren. Dit jaar hopen we dat met een mix van fysieke en online activiteiten te doen. Op onze website, op de website van Openbaar Onderwijs Groningen en de site van de Scholenmarkt is hierover meer informatie te vinden.


Aansluiting op het vmbo

Het Werkman VMBO is een Daltonschool. We werken dus volgens de principes van Dalton. De aansluiting met de basisschool is goed, ook voor leerlingen die niet eerder op een Daltonschool hebben gezeten.

Voorlichtingsactiviteiten

Ben je nieuwsgierig naar onze school, leuk! We hebben verschillende activiteiten gepland, zodat je een kijkje kan komen nemen op onze school of meer informatie kunt krijgen.

Kennismakingslessen
In november kun je al kennismaken met onze school. Alle basisscholen in de wijken om de school heen zijn benaderd om  mee te doen met de kennismakingslessen. Deze lessen zijn bedoeld voor kinderen in de groepen 8 om kennis te maken met onze school en met het Voortgezet Onderwijs. Via je juf of meester hoor je of jij hieraan meedoet.

Scholenmarkt
Op 8 en 9 november staan wij op de scholenmarkt in de Euroborg. Je kunt dan al meer informatie krijgen over onze school en over ons onderwijs. Het is leuk als we elkaar daar al voor de eerste keer zien. Aanmelden kan via: www.scholenmarktgroningen.nl.

Voorlichtingsavonden
Van 22 - 25 november starten we met de voorlichtingsavonden. Je kunt je hiervoor aanmelden via de site: https://openbaaronderwijsgroningen.nl/voorlichtingsavonden.
Als Werkman VMBO komen wij voorlichtingen geven op twee gastlocaties; het Montessori Lyceum, Kamerlingh Onnes en natuurlijk op op onze eigen school, het Werkman VMBO. De voorlichting op het Werkman VMBO is op donderdag 25 november. Schrijf je hier dus voor in, want het is een eerste mogelijkheid om de school van binnen te zien. 

Online voorlichting
In december komt er nog een online-voorlichting. We gaan dan ook even live over naar de school, zodat het net lijkt alsof je een beetje in de school bent. Deze voorlichting geven we samen met kinderen die nu bij ons op school zitten. De datum is nog niet bekend, dus houdt onze site en www.scholenmarktgroningen.nl goed in de gaten. Daar kun je je namelijk inschrijven voor de online voorlichting

Open dag
Op 18 januari is de open dag tussen 16.30-20.30 uur. Je kunt dan leuke activiteiten doen en de school echt in bedrijf zien. Kom samen met je ouders om een goede indruk te krijgen van de school. 

Kennismakingslessen
In februari organiseren we altijd de kennismakingslessen. Je kunt dan een aantal lessen meedraaien, alsof je al bij ons op school zit. Je kunt je hiervoor inschrijven via www.scholenmarktgroningen.nl. De datum hiervoor is nu nog niet bekend, dus houd de site in de gaten!

We hopen je op één en misschien wel meerdere momenten te zien. 

Op het Werkman VMBO ben je nooit alleen!

Werkman College

Werkman vmbo 2019