Trots op Gwen

Gwen is vast van plan om na het eindexamen tl door te gaan naar de havo. Daarom heeft ze geschiedenis als zevende vak gekozen. Het is wel hard werken, want om te worden aangenomen op de havo moet ze gemiddeld een 6,8 op haar eindexamen halen.

"Ik wil graag naar de havo"

Gwen, vierde klas

Trots op Gwen

Gwen is vast van plan om na het eindexamen tl door te gaan naar de havo. Daarom heeft ze geschiedenis als zevende vak gekozen. Het is wel hard werken, want om te worden aangenomen op de havo moet ze gemiddeld een 6,8 op haar eindexamen halen.

Kiezen uit meer richtingen

‘Toen ik zeker wist dat ik naar de havo wilde, heb ik een vakkenpakket gekozen dat daar goed bij aansluit. Biologie is mijn beste vak, maar ik ben ook goed in natuurkunde. Het is niet zo dat ik al precies weet wat ik na de havo wil gaan doen. Het lijkt me vooral fijn dat ik straks uit meer richtingen kan kiezen.’

 

Plannen is leuk

‘Ik ben altijd al goed geweest in het plannen. We krijgen hier daltononderwijs en dat betekent dat je best zelfstandig werkt, maar wel met de juiste begeleiding. Dat plannen is wel belangrijk als je een extra vak doet. Vooral in de toetsweken! Dat ik dat juist leuk vind maakt het wel een stuk gemakkelijker.’

 

Gek op dansen en sporten

‘Ik ben niet alleen maar aan het leren, hoor. Ik houd ook erg van dansen, sporten en creatieve vakken. Ik ben net gestopt met dansen en als ik zestien word, ga ik naar de sportschool.’

 

Goed op weg naar de havo

‘Het is fijn dat wij als eindexamenleerlingen op school les krijgen en niet online. Thuis kan ik me minder goed concentreren. De sfeer op school is goed en het is er gezellig. En het gaat goed met al mijn leerwerk. Ik sta overal voldoende voor. Mijn gemiddelde zit al boven die 6,8 die ik moet halen voor de havo. Ik ben dus goed op weg. Daarom heb ik er wel vertrouwen in dat het gaat lukken om het eindexamen goed genoeg te maken zodat ik volgend jaar verder kan gaan op het Kamerling Onnes.’