Trots op Lisa

Lisa houdt vooral van Engels en Nederlands en heeft haar werk meestal snel af. Ze let goed op, want dan heeft ze minder stress. Later wil ze graag een hoofdrol spelen in een musical. Of anders werken in een dierentuin.

"Ik wil een hoofdrol in een musical"

Lisa, tweede klas

Trots op Lisa

Lisa houdt vooral van Engels en Nederlands en heeft haar werk meestal snel af. Ze let goed op, want dan heeft ze minder stress. Later wil ze graag een hoofdrol spelen in een musical. Of anders werken in een dierentuin.

Musicalster of dierentuinverzorger

‘Werken in een dierentuin lijkt me leuk omdat ik erg van dieren houd. We hebben hier thuis twee honden, drie cavia’s, een vogelspin, twee egels, twee slangen en een gekko, dus ik weet goed hoe je voor dieren moet zorgen. Maar het liefst word ik musicalster. Mijn favoriete musical is Grease. Dat is zo’n leuk verhaal. Met mooie muziek en fijne karakters. Ik ben net gestopt met dansles, maar ik wil na corona bij Vrijdag musicalles gaan volgen.’

 

Leuk om theorie en praktijklessen te krijgen

‘Ik zit in een klas met kinderen die verschillende niveaus volgen. Zelf zit ik op tl. Je krijgt genoeg tijd om je doelen te behalen en de docenten helpen je erbij. Die geven je goede adviezen. We hebben theoretische en praktische vakken. Bij Verzorging, bijvoorbeeld, gaan we om de week iets koken en bij Drama maken we zelf toneelstukjes. En we gaan ook met z’n allen een bandje oprichten. Het is leuk om theorie en praktijk te krijgen op school.’

 

Lekker vrij na school

‘Onze school is niet huiswerkvrij, maar we doen erg veel op school zelf. Je krijgt uitleg en daarna maak je je werk. Vaak hoef je dan thuis niets meer te doen en ben je lekker vrij na school. Dan spreek ik af met vriendinnen om iets leuks te gaan doen. Of ik ga lekker naar buiten.’

 

Elkaar goed leren kennen

‘De overgang van de basisschool naar deze school vond ik niet groot. Het helpt dat mijn beste vriendin van de basisschool bij mij in de klas zit. Maar je maakt ook heel snel nieuwe, goede vrienden. En ze zorgen hier op school dat je elkaar goed leert kennen. Ik was wel erg blij dat we na de zomervakantie gewoon naar school mochten en niet alleen online les kregen. Daardoor zijn we nu allemaal gewend en hebben we elkaar leren kennen.’