Trots op Mila

MIla kwam op school met drie kinderen uit haar oude klas, dus was ze snel gewend. Ook aan het Daltononderwijs: de Daltonuren vindt ze erg handig. Het liefst heeft ze gewoon les op school: al die online lessen tijdens corona gaan haar prima af, maar ze zijn minder leuk dan op school.

 

"Ik wil politieagent worden"

Mila, tweede klas

Trots op Mila

MIla kwam op school met drie kinderen uit haar oude klas, dus was ze snel gewend. Ook aan het Daltononderwijs: de Daltonuren vindt ze erg handig. Het liefst heeft ze gewoon les op school: al die online lessen tijdens corona gaan haar prima af, maar ze zijn minder leuk dan op school.

 

Alle taken snel afmaken


‘Later wil ik naar tl, want ik wil graag politieagent worden, omdat ik graag met mensen wil gaan werken. Ik heb veel verschillende scholen bekeken toen ik nog in groep 8 zat en ik vond deze school het beste bij mij passen. Mijn favoriete vakken zijn wiskunde, geschiedenis en aardrijkskunde. Wat ik erg handig vind is dat je in je learning portal kunt zien welke doelen je moet bereiken en wanneer je je taken moet afronden. Als je dat niet op tijd doet, dan zie je dat meteen. Ik maak graag al mijn taken achterelkaar af.’

 

Kiezen wat je wilt tijdens de Daltonuren

‘Deze school vind ik ook fijn omdat je Daltonuren hebt. Dan kun je kiezen of je wilt werken aan wiskunde, Engels, Nederlands of science. Je kunt dan iets afmaken of iets inleveren. En als je klaar bent, kun je iets anders uitkiezen om aan te werken. Ik vind het fijn om geconcentreerd te werken en dat kan goed bij die uren.’

 

Heimwee naar school

‘Met onze mentor kijken we ’s ochtends vaak het Jeugdjournaal en daar praten we dan over. Ook doen we weleens een stoelendans om elkaar goed te leren kennen. Nu zitten we thuis en dat is wel jammer. Ik heb soms wel heimwee naar school, maar niet altijd. Sommige kinderen kunnen zich niet concentreren thuis, omdat er veel andere mensen in huis zijn, maar dat is bij ons thuis niet zo. Ik kan lekker werken achter de computer. En mijn ouders hoeven mij niet te helpen. Ik doe het liever gewoon zelf.’